Marbo je srednje rani hibrid kupusa, namenjen delu prolecne, letnjoj i jesenjoj proizvodnji. Biljka je snažna, formira ujednacene glavice, besprekorne unutrašnje strukture, kvaliteta i ukusa. Odlicne je otpornosti na bolesti i velike tolerancije na visoke letnje temperature.

Glavice su okrugle, svetlo-zelene boje spoljašnosti, cvrste, kompaktne i pri pravilnoj agrotehnici, otporne na pucanje. Prosecna masa je 2-3 kg. Na preseku uocljiva je snežno-bela boja unutrašnjih listova, sa kratkim kocanom i normalnim lisnim nervima zbog cega se glavice kupusa Marbo gotovo u potpunosti iskorišcavaju, što predstavlja znacajnu prednost na malim pijacama kod kupaca koji cene kvalitetnu glavicu.

Zbog izuzetnog kvaliteta glavice i lista hibrid Marbo pogodan je za svežu potrošnju, preradu, kišeljenje i cuvanje. Uskladištena glavica dugo održava kvalitet.

Rez/tol: Xanthomonas, F, visoke temperature

Proizvodnja kupusa odvija se na velikim površinama. Naravno, idealni hibrid ili sorta ne postoji, jer uvek ce postojati neke zamerke. Medutim, Marbo (stari naziv CP-1) je nešto najbliže idealnom, jer on kombinuje priznate osobine poput kvaliteta poznatih i cenjenih domacih sorti, sa jedne, i vrhunske prinose, kakve postižu uvozni hibridi, sa druge strane. Uz sve to ima i izuzetnu tolerancu na visoke temperature.