Nemo Netta

Nemo Tammi

8331

8094

Z line

Shani

Queen

Derby

Ofira

720

8331 F1 je relativno novi indeterminantni (visoki) hibrid, namenjen gajenju u plastenicima, staklenicima i na otvorenom polju, snažne biljke i dobre otpornosti. Potencijal je veliki i na grozdu se javlja 7-12 normalnih cvetova koji pravilnom oplodnjom daju veliki broj krupnih plodova.


Plodovi su okrugli, krupni, izrazito crvene boje mesa i spoljašnosti, ujednaceni po velicini i obliku, mase 180-220 g, odlicne cvrstine, trajnosti, kvaliteta i ukusa. Posebna odlika ovog hibrida je rano dospece i ubrzano sazrevanje po etažama.

Rez/tol: V, F1, F2, TMV, Fcr

 

Hibrid 8331 je veoma zahtevan u pogledu pravilne i pravovremene oplodnje, jer bez toga ne može biti ni visokih prinosa. Isto tako, za puno iskorišcenje potencijala hibrida 8331, potrebno je posvetiti veliku pažnju i adekvatnoj ishrani i navodnjavanju.


Prošlogodišnji makro ogledi pokazali su dosta razlicite rezultate ovoga hibrida, a isti su ponajviše zavisili od primenjene agrotehnike. No, bez obzira na to, svakako, preporucujemo ispitivanje ovoga hibrida na manjoj površini, kako bi svaki proizvodac individualno mogao proceniti da li hibrid odgovara njegovom nacinu proizvodnje.

Za manje proizvodace i proizvodace koji se na neki nacin dvoume, na osnovu našeg iskustva i saznanja, preporucujemo gajenje hibrida Nemo-Netta i Nemo-Tammi koji su zadovoljili zahteve svih profesionalnih povrtara.

 

Detaljna uputstva o savremenoj tehnologiji gajenja paradajza mogu se procitati u Prirucniku za gajenje „Niritovih” hibrida i novoj knjizi „Ishrana povrca”. Za dodatne savete i sva pitanja na raspolaganju Vam je i strucna služba.